Her belimiz ağrıdığında bel fıtığı olduğumuzu sanabiliriz. Bu çok yanlıştır. Kanser, romatizma, bel kayması gibi birçok rahatsızlık da bel fıtığı gibi belirtiler verebilir. Teşhis konulurken kesinlikle doktorun görüşü alınmalıdır. Teşhis koyarken emar önemli bir yer tutar. Emar sonucuna göre kesin teşhis konulur ve gerekli tedaviye başlanır. Bunun yanında bilgisayarlı tomografi de gerekli tedaviye başlanması için yardımcı olacaktır.
Bel fıtığı tedavisinde en son çözüm yolu ameliyattır. Ameliyat önermeden önce çeşitli ilaçlar, egzersizler ve doktor önerileri uygulanır. Fakat eğer hastalık ilerlediyse acil müdahale olarak hastanın ameliyata alınması gerekir. Bel fıtığından korunmak için ağır yük kaldırmamaya ve hareketsiz kalmamaya özen gösterilmesi gerekir. Egzersiz yaparken vücudunuza ters gelebilecek hareketlerden kaçının. Bilinçsizce yapılan hareketler vücudunuzda kalıcı hasara sebep olabilir.Bu hasarı en aza indirmek için bir spor eğitmeni eşliğinde egzersiz yapmak gerekir. Bel fıtığının tedavisinde moral çok önemlidir. Aynı ameliyatı daha önce olmuş bir yakınınız size moral bozucu sözler söyleyebilir. Ameliyatın iyi gelmediğini, ağrıların devam ettiğini vs. söyleyebilir. Burada bilinmesi gereken her hastalığın kişiye göre reaksiyon gösterdiğidir. Ameliyat da kişiye göre ve hastalığın seyrine göre değişecektir. Moralinizi her zaman yüksek tutmalısınız, bu sizin hastalığı çabuk atlatmanıza yardımcı olacaktır.
Beyin ise vücudumuzun emir komuta merkezidir. Beyin cerrahisi oldukça önemli bir bilim dalıdır. Hem çok tecrübe hem de fazlasıyla detaylı bilgiye ihtiyaç duyulan bu alanda çalışan doktorların sayısı diğer branşlara nazaran daha azdır. Bu nedenle bu branşta çalışan doktorlara ayrı bir önem verilmelidir.
Beyinle ilgili herhangi bir sıkıntı anında tüm vücudunuzu etkiler. Sıradan bir rafa kafanızı çarpmanız bile bir beyin kanamasını tetikliyebilir. Bu sebeple vücudunuza ve ruh sağlığınıza dikkat etmelisiniz. Beyin cerrahisinin ilgi alanları omurilik, beyin ve sinirlerdir.
Bel ve boyun fıtığı, periferik sinir cerrahisi, kafa travmaları, omurga travmaları, neyin kanamaları beyin ve omurilik tümörleri, yenidoğan orta hat anomalileri, hidrosefali (şant ameliyatı) gibi rahatsızlıkların tedavisi beyin cerrahisi tarafından yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder